februari 06, 2008

Frågor om livet #1

Vem i hela friden var det som kom på att man kunde vispa ett hårt skum av äggvita? Var det någon som helt plötsligt kände för att separera äggvitan och sedan vispa den i fem minuter för att se vad som skulle hända? Och dessutom, som grädde på äggvitan, bestämde sig denna person för att lägga till lite socker och kalla det för maräng. Vad är oddsen för det liksom?

2 kommentarer:

Anonym sa...

rent allmänt så brukar jag fascineras av maträtter och hur de har uppstått. Hur kom de första bakande människorna på att de skulle mala vete? Hur kom de ens på att man kunde använda fröna?

Och nötter? Vem kom på att öppna dem? Eller att koka saker?

fantastiskt. Och att separera äggulan från vitan. Ja, den personen måste ha varit väldigt uttråkad. Det är ju både kladdigt och omständigt.

jonas sa...

Exakt! För att inte tala om bearnaisesås. Uppenbarligen så finns det människor till allt här i världen.