juli 09, 2008

Noradagarna är norabornas Alanya

Nora är en sådan där liten stad. Ni vet en sådan där charmig småstad där det råder en viss "alla känner alla"-mentalitet. Att det är en liten stad kännetecknas också av utbudet på nöjen och evenemang. Det händer helt enkelt inte så mycket vilket förstås är helt i sin ordning eftersom det hör till den där charmiga småstadsimagen. Men när det väl händer något, som att artister som har varit med på TV kommer hit och uppträder, så går folk man ur huse för att få en glimt av stjärnglansen som egentligen inte är särskilt glansig.

Givetvis finns det även alkoholhaltiga drycker med i spelet, och rätt vad det är så står den där tjejen som jobbar i kassan på ICA och åmar sig på dansgolvet. I baren hänger han från spelbutiken och dricker utspädd öl i en plastmugg. Han funderar på om inte den där tjejen minsann verkar vara lite intresserad ändå. Fast innan han vågar äntra dansgolvet sveper han fem lakritsshots och förvandlas till en komplett hunk. I hans egna ögon vill säga. Det sluddriga talet och de sneda stegen vittnar om något helt annat, något som den stackars tjejen också får ta del av. Och kvällen slutar i en blomrabatt, vars ägare jobbar som frisör och heter Anja.

2 kommentarer:

hatcho sa...

Apropå stjärnglans: hur kan hungern efter att känna en kändis vara så stort?
I min lilla by har en ståuppare vuxit upp. Och den som haft honom som skolkompis, strålar lite extra, när kändisen kommer på tal.

Apropå alkhol: jag rekommenderar en suverän blogg: torrdocka.blogg.se
Insiktsfullt, bra formulerat, nya infallsvinklar.

jonas sa...

Oh min gode hatcho. Ja, visst är det beklämmande med den kändishysteri som råder bland folk.

Intressant tips, ska ta mig en titt!