januari 03, 2009

Spotify, en mysig musiktjänst

Spotify är knappast någon nyhet men det känns ändå tillräckligt nytt för att fortfarande tipsas om. Det handlar om musik som spelas upp direkt i datorn. Sök efter en artist, ett album eller en låt. Välj att lyssna på radio med slumpvis uppspelning från olika genrer och tidsperioder. Dela med dig av spellistan till kompisar eller skapa en tillsammans. Utbudet är inte perfekt, absolut inte. Men det är inte bara mainstream. Ljudkvalitén duger gott för datorhögtalare och hemmafester med Sofiero och Xider. Det är lagligt. Det är också gratis, om man står ut med lite reklam då och då. Mobila applikationer är under utveckling. Spotify kan även synkas med last.fm. Hur framtiden ser ut beror mycket på utökning av musikarkivet och genomslagskraft bland den stora målgruppen, snorungar.

Om du inte får tag på en inbjudan går det att registrera sig ändå. Spotify är fortfarande i betastadiet och just nu kan man inte registrera ett konto från Sverige utan att ha en inbjudan. Däremot kan du gå via en brittisk proxy.

Kila in på följande länk:
www.daveproxy.co.uk

Kopiera in denna länk i rutan längst ner: https://www.spotify.com/en/get-started/

Ange UK som land och fyll i en giltig postadress, exempelvis "SW1A 2AB". Om programmet bitchar om att du bor i fel land om 14 dagar går det att ändra via kontoinställningarna.

Inga kommentarer: