juli 24, 2007

Vi är så dåliga

Vi är dåliga på att lägga oss i tid, dåliga på att gå upp i tid, dåliga på att packa väskor, dåliga på att motionera och dåliga på att göra något vettigt av dagen. Men vi är väldigt bra på att skjuta upp saker. Detta delar vi gärna med oss av i skriftlig form på bloggar, forum och allt däremellan. Varför? Fungerar det terapeutiskt? Jomenvisst. Det är skönt att få ner saker på pränt. Då finns dem där, vi har erkänt och vi känner oss mindre dåliga. Särskilt när andra känner igen sig i problemen och berättar hur de gång på gång upprepar samma sak.

För det är ju ändå lite coolt att vara dålig på vissa saker. Som att packa. Och sedan berätta om hur man släpade med sig 17 väskor med kläder för alla årstider när man bara skulle vara borta en helg. Inte helt oväntat så är tjejer överrepresenterade i den kategorin. Det är också jävligt coolt att skjuta upp saker. För att sedan sitta uppe hela natten och skriva färdigt det där arbetet i Samhällskunskap och berätta om hur cool man var som väntade så länge.

Fast egentligen vet vi att det är lätt att åtgärda. Det handlar om att bestämma sig. Vi är inte dåliga, vi är lata.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag känner igen mig väldigt mycket i det där. Jag vet att jag är lat, riktigt lat. Orkar inte göra något åt det ^^

Anonym sa...

Helt rätt. Bra blogg!

Anonym sa...

Klockren blogg! Sant som du säger ^^

jonas sa...

heh, men det är jäkligt bekvämt att vara lat. och lyxigt. tack förresten!